Welkom

Welkom op de homepage van het 30e Skeuveltoernooi. De organisatie van dit geweldige toernooi ligt in handen van D.S.V. de Skeuvel uit Enschede.

Dit seizoen wordt het toernooi gehouden op zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020. Het Skeuveltoernooi zal plaatsvinden op IJsbaan Twente in Enschede, een van de snelste ijsbanen van Nederland. Het seizoen is inmiddels alweer een aantal maanden bezig, dus je hebt al ruim de tijd gehad om flink te trainen en goed voorbereid het Twentse ijs in Enschede te betreden. Een goede gelegenheid om je PR's nog even flink aan te scherpen.

Data toernooi:  15 & 16 februari 2020

Locatie:            IJsbaan Twente, Colosseum 90, 7521 PT  Enschede

 

Schrijf je dus snel in om het Twentse toernooi niet aan je voorbij te laten gaan. Dit jaar kun je weer kiezen uit een sprint- of allroundtoernooi. Ook een eendaagse wedstrijd behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie vind je spoedig onder het kopje 'Inschrijven'.

Hopelijk tot ziens op 15 en 16 februari!

Over het toernooi

De afgelopen jaren heeft het Skeuveltoernooi een duidelijke positie ingenomen binnen het studentenschaatsen in Nederland. Ieder jaar organiseert D.S.V. de Skeuvel dit toernooi op een van de snelste ijsbanen van Nederland. Vroeger was Thialf het decor voor het Skeuveltoernooi, maar door de komst van IJsbaan Twente in Enschede kunnen we het toernooi sinds 2008 houden in onze eigen studentenstad. Het is de ideale mogelijkheid om je PR's aan te scherpen en je krachten te meten met je medestudenten.

Er werd de afgelopen jaren ook naast het ijs gestreden, om startplaatsen wel te verstaan. De afgelopen vijf jaar zat het toernooi snel vol en deden er meer dan 140 studenten mee aan het tweedaagse toernooi. Afgelopen seizoen vond het toernooi plaats op 16 en 17 februari 2019. Op die dagen waren alle messen weer geslepen en werd er op het scherpst van de snede tegen elkaar gestreden. Van oudsher gebeurt dit in verschillende categorie├źn.

Schaats(st)ers die mee willen doen aan dit toernooi moeten student zijn en/of lid zijn van een studentenschaatsvereniging. Mensen die niet aan deze eisen voldoen kunnen zich ook inschrijven, maar studenten hebben tot een bepaalde datum voorrang. Meer informatie is te vinden onder het kopje 'Reglement'. Voor vragen kan er altijd contact opgenomen worden met de organisatie, bij voorkeur per e-mail.